Spletna analitika, Google Analytics - Reflektor Marketing

Spletna analitika

Spletna analitika

Do podrobnih podatkov s spletno analitiko

Spletna analitika je spremljanje, zbiranje in analiziranje podatkov o obisku spletne strani ter vedenju uporabnikov na spletni strani. Vendar pa spletna analitika ni le zbiranje podatkov, temveč poglobljeno analiziranje zaradi razumevanja obiskovalčevega prednakupnega odločitvenega procesa in nakupnega obnašanja. Najbolj razširjeno orodje je Google analitika oz. Google Analytics.

Google Analytics

Google Analytics je orodje, ki nam pove veliko več kot le število ogledov in preživet čas na spletni strani. S pomočjo različnih kazalnikov uspešnosti lahko ugotovimo, na kakšen način obiskovalci brskajo po naši strani ter katere stvari bi bilo potrebno izboljšati za boljšo uporabniško izkušnjo in večjo stopnjo konverzij.

Glavne prednosti spletne analitike so:
• ugotovimo kako se obiskovalci na spletni strani obnašajo
• katere stvari jih zanimajo in katere ne
• kje pridobimo največ in kje najmanj strank
• uporabimo podatke za optimizacijo spletne strani
• posledično povečamo število povpraševanj in število nakupov.

Naš način dela

Google Analytics je eno izmed orodij, ki ga uporabljamo na Reflektorju. S pomočjo Google analitike inmplementiramo pridobljene podatke v različna orodja, ki nam pomagajo pri izboljšavi in optimizaciji spletne strani. Google Analytics nam pomagajo spoznati, kako se obiskovalci obnašajo, z ostalimi orodji pa testiramo in ugotovimo kako bi stvari izboljšali. Nobenih stvari ne prepuščamo naklučjim, temveč neprestano testiramo dve ali več stvari hkrati, da pridemo do zmagovalne kombinacije.

Ste se kdaj vprašali, zaradi katerih stvari pridobivate ali nevede celo izgubljate stranke?

Kako nas ocenjujejo drugi: