Razvoj kreativnih marketinških kampanj - Reflektor Marketing

Razvoj kreativnih marketinških kampanj

Razvoj kreativnih marketinških kampanj

Svežina, drugačnost, kreativnost

Kreativne kampanje razvijamo z namenom, da pridobimo pozornost ljudi, da jih v pravem trenutku zainteresiramo in skušamo vplivati na njihovo vedenje ter odločitve. Slovenija postaja vse bolj nasičena z različnimi oglasi in načini oglaševanja, zato se je treba potruditi in narediti nekaj posebnega, če želimo doseči želen učinek. Zato je potrebno razmišljati izven okvirjev in razviti nekaj kreativnega - kampanjo, ki bo z oglasi ljudi pritegnila in osupla.

Kreativna kampanja je splet večih področij

Če želimo doseči zastavljene cilje, je pri kreativnih kampanjah potrebno dosledno načrtovati, spremljati rezultate in izvajati marketinške aktivnosti. Načini izvajanja so različni glede na podjetje in na sam cilj kampanje, zajemajo pa vse od digitalnega marketinga, pa do vizualne komunikacije in spletnih rešitev.

Ena največjih koristi je ta, da pomagajo pri dojemanju in pozicioniranju izdelka/storitve kot tudi celotnega podjetja. Vsako podjetje potrebuje svežino, kreativo, nekaj drugačnega. S tem se bo razlikovalo od ostalih ter pridobilo konkurenčno prednost. Strategija kampanje se pripravi glede na želje in cilje naročnika, tako da so lahko zelo različno usmerjene; v povečanje prodaje, prepoznavnosti podjetja, pridobivanja kontaktov itn.

Glavne prednosti kreativne kampanje so:
• Razlikovanje od konkurence
• Pripomore k pozicioniranju podjetja
• Visok vpliv in učinkovitost kampanj
• Povečuje pozitivne govorice o podjetju

Kako na reflektorju to delamo

Razvoj kreativnih kampanj je zapleten proces, katerega pa si lahko skupaj olajšamo. Včasih je težko najti kakšno dobro zamisel, kaj šele iz nje razviti marketinško kampanjo polno kreative. Prepustite to nam na Reflektorju, mi pa bomo sledili vašim željam in ciljem. Ključni del razvoja kreativne kampanje so trdni temelji. Skupaj predebatiramo in določimo rdečo nit, okoli katere bomo spletli nepozabno zgodbo.

Potrebujete svežino, kreativnost? Naj vam pomagamo.

Kako nas ocenjujejo drugi: